שוק טלה ממולא ערמונים
6-8 מנות
מצרכים
שוק טלה צעיר | 2.5-3 ק"ג
300 גר' ערמונים קלופים וקלויים
חרדל דיז'ון גרגירים
עלי רוזמרין
סילאן
10 עלי דפנה
פלפל אנגלי
שום כתוש
2 מקלות קינמון
שמן זית
יין אדום
אופן ההכנה
את השוק ניתן ואפילו רצוי לבקש מאליאס לפרק בשיטה שלו, לשלוף את העצם.
- ממלאים את שוק הטלה ערמונים ותופרים.
- מעסים את הנתח עם חצי כוס שמן זית משובח.
- מורחים על החלק העליון של השוק חרדל דיז'ון.
- מוסיפים את שאר המצרכים לתבנית.
- מחממים תנור ל-250 מעלות / טמפ' הכי גבוהה שניתן.
- מניחים את השוק בתוך תבנית מתאימה ומשומנת.
- מוסיפים עוד חצי כוס שמן זית וכוס יין אדום.
- מכניסים לתנור להשחמה של חצי שעה ללא כיסוי.
- מנמיכים את הטמפ' ל-180 מעלות לשעה נוספת עם תבנית מכוסה.
- להוציא את התבנית, לחכות כ-10 דק לפני החיתוך על מנת לתת לבשר לנוח ולא לאבד נוזלים.