רוסטביף אנטריקוט בליווי ירקות שורש
8-10 מנות
מצרכים
2.5 ק"ג נתח אנטריקוט שלם מנוקה מהמכסה
10 שיני שום
שמן זית
פלפל
מלח
רוזמרין
עלי דפנה
3 בצלי שאלוט חתוכים גס (או בצל סגול)
3 גזרים חתוכים גס
3 תפו"א חתוכים גס
יין אדום
אופן ההכנה
- עושים חורים בנתח ומחדירים כ-5 שיני שום.
- מתבלים עם מלח ופלפל וסוגרים את הנתח בתוך סיר אובאלי (שיכנס לתנור אחר-כך) על אש גבוהה מכל הצדדים כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה.
- תוך כדי הסגירה מוסיפים את שאר השום, רוזמרין ומזהיבים ליד את הירקות. לקראת סיום מוסיפים את היין.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשהסיר מכוסה, למשך כשעה וחצי, נותנים לו מנוחה, פורסים ומגישים.