סינייה – מאפה בשר בטחינה
4 מנות
מצרכים
1 ק"ג בשר טחון מתובל (תערובת "אליאס")
שמן זית
2 בצלים + 2 עגבניות
1 כוס רוטב טחינה שדיללנו במים, והוספנו לה מלח, שן שום כתושה ולימון
חופן צנוברים
אופן ההכנה
- משמנים קלות תבנית בשמן זית ומרפדים אותה בשכבה אחידה של הבשר כ-2 ס"מ עובי. אופים כרבע שעה, עד שפני הבשר משחימים קלות.
- פורסים את העגבניות והבצל לפרוסות ומשטחים אותן בשכבה אחידה מעל הבשר.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים כרבע שעה נוספת.
- מכינים בינתיים את רוטב הטחינה כך שתתקבל כמות של כוס אחת טחינה מדוללת במים ומתובלנת היטב עם מלח, שום ומיץ לימון.
- שופכים את רוטב הטחינה על הבשר והעגבניות, מפזרים מלמעלה צנוברים ואופים עוד בערך רבע שעה, עד שהטחינה מבעבעת, מצטמקת ויוצרת מעטה קצת פריך מעל מאפה הבשר.
- חותכים בסכין למנות ומגישים.